14 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Esquerra-Illes mantindrà el seu vot negatiu a la rebaixa del sou dels funcionaris al Consell de Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

Esquerra-Illes ha anunciat aquest dijous la seva intenció de mantenir el seu vot negatiu respecte a la proposta del Consell de Mallorca d'aplicar el Reial decret Llei del Govern espanyol que preveu rebaixar el sou dels treballadors públics.

Cap recordar que aquesta qüestió ja ha estat votada en sessió plenària del Consell el passat 1 de juliol, quan el conseller i president d'Esquerra-Illes, Joan Lladó, va sorprendre a la resta de consellers a l'allunyar-se en la seva votació de la dels seus socis del Bloc. Així, el resultat de les votacions ha estat de 16 vots a favor del PSIB, UM i dos del Bloc (sense el d'ERC), i 17 en contra del PP i ERC.

Lladó ha criticat que el PP hi hagi obert la porta a la possibilitat de canviar el sentit del seu vot i ha afirmat, en aquest sentit, que el portaveu del grup popular al Consell, Jaume Font, és "un penell de campanar" ja que per a ell "les ART un dia són bones i un altre dolentes, i les mesures de Zapatero un dia són bones i un altre no".

Així s'ha expressat el nacionalista després de conèixer que el PP podria canviar el seu vot negatiu a abstenció en aquesta qüestió, el que donaria llum verda a l'aplicació de les mesures del Govern espanyol. Davant d'aquest fet, Lladó ha volgut manifestar que ell mantindrà el mateix vot que va emetre en el passat ple i ha opinat que el PP s'ha descobert amb el seu canvi de decisió.

"Ara podem dir clarament que no ha estat Esquerra la que es va sumar al PP a l'últim ple, sinó al revés. Ha estat Font qui es va sumar al nostre vot", ha assenyalat Lladó. Així ha contestat el nacionalista a Font, a qui ha titllat de "irresponsable" al "canviar d'opinió just per no coincidir amb Esquerra i jugar així amb el sou dels treballadors".

Alhora, ha agregat que és "inconseqüent no votar com van de mateix defensar al Parlament i al Consell el mes passat". Així,ha advertit que Esquerra no perdrà "la coherència ni la dignitat".

D'altra banda, Lladó ha destacat "la incongruència" de voler aplicar reduccions al Consell, perquè considera que es tracta d'"una institució que no té dèficit". El conseller republicà ha recordat que "el dèficit ho té l'Estat" i ha insistit que "caldria prioritzar la reducció de ministeris innecessaris i que conculquen competències transferides, com són els d'Igualtat, Cultura o Habitatge, a més de la tercera vicepresidència".

Alhora, ha apuntat que també caldria retallar "els pressupostos de Defensa" i fer "un pla de lluita contra el frau, que representa un 23% del PIB espanyol".

Sobre les mesures proposades, Lladó ha indicat que "Extremadura té el doble de funcionaris per capita que Mallorca" i ha estimat que el que faria falta és fer "un pla de no reposició de funcionaris en aquells llocs que superen la mitjana estatal".

Segons l'opinió de Lladó, "és una pena que sigui el PSOE el que impulsi unes mesures que carreguen en els treballadors públics i en la gent de a peu els costos d'una crisi que no han generat ells" i ha culpat d'aquesta situació a "els bancs".

Lladó ha lamentat que "el PSOE no hagi aplicat mesures a la banca" i en comptes d'això "els hagi donat més de 100.000 milions en crèdits", després de la qual cosa "mantenen tancat l'aixeta".