23 de octubre de 2019
2 de febrer de 2009

Estaràs detalla que el PP demanarà al Govern que dissenyi un pla especial de transport aeri a Balears

MADRID, 2 de febrer (EUROPA PRESS)

La presidenta del PP de les Illes Balears, Rosa Estaràs, ha afirmat avui que el seu partit presentarà al Congrés dels Diputats una iniciativa per instar al Govern que elabori un pla especial per al transport aeri a Balears, a causa de la "inactivitat manifesta" de l'executiu central i autonòmic per fer davant de la situació que travessa en aquest camp l'arxipèlag.

Així ho va detallar avui després d'assistir a Madrid a una reunió que van mantenir els presidents regionals del PP amb el líder del partit, Mariano Rajoy, relativa a analitzar la situació de la reforma del sistema autonòmic i la crisi econòmica. Una proposta que ha plantejat en el si de la trobada la presidenta del PP a Balears i que "ha estat abonada per tots", segons va comentar.

Estaràs va detallar que el seu partit al Congrés dels Diputats "forçarà" al Govern a crear un plantejament específic sobre transport aeri en la comunitat, davant de la seva falta d'iniciativa per atendre a les necessitats de les illes.

Per a la presidenta del PP, el procés de compra de Spanair mitjançant "cabals públics i privats, però sobretot públics per part de la Generalitat de Catalunya", col·loca a la comunitat "en una situació molt complicada" per al "futur del transport aeri" en la comunitat.

A banda de Spanair, Estaràs ha remarcat que altres casos com el de l'aerolínia Futura "evidència" que el Govern espanyol i autonòmic "no pren mesures en matèria de transport aeri", i va qualificar de "molt dura" la falta d'iniciativa del president del Govern, Francesc Antich, sobre aquesta qüestió.

A més, va detallar que la qüestió de la connectivitat aèria de les Balears és un assumpte que deu "solucionar-se" a causa que d'això depèn "gran part del turisme" i la mobilitat dels ciutadans de l'arxipèlag.