6 de marzo de 2021
18 de desembre de 2009

EU no comparteix la decisió d'Esquerra perquè creu que "són els corruptes el que haurien d'abandonar les institucions"

PALMA DE MALLORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) - -

El portaveu d'EU i regidor de Benestar Social a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, ha manifestat avui que "respecta" la decisió d'Esquerra de deixar tots els càrrecs públics en les institucions de les Illes tot i que "no la comparteix", perquè creu que "són els corruptes els que haurien d'abandonar les Institucions" i no al revés.

Així ho ha apuntat avui el dirigent d'Esquerra Unida durant la celebració de la tradicional copa de Nadal amb els mitjans de comunicació, després de ser preguntat per la posició adoptada per un dels socis de coalició en el Bloc per Mallorca, el líder de la formació independentista -el ja ex conseller d'Interior-, Joan Lladó, quie ha anunciat que Esquerra deixa els càrrecs i àrees de Govern i ha demanat eleccions anticipades.

"Nosaltres des del principi hem apostat perquè, si era possible, el que havíem d'aconseguir és que fossin els corruptes els que deixessin les institucions, no la gent que estem afectats per la corrupció, perquè si fem això, nosaltres probablement ens quedem més a gust, però les institucions que deixem als ciutadans no queden precisament en les millors condicions possibles", va argumentar sobre aquesta qüestió.

La bona notícia per als ciutadans és que "els corruptes vagin abandonant les institucions una per una i una darrere d'una altra", ha insistit sobre aquesta qüestió.

Amb tot, ha apuntat que la posició d'Esquerra és la de no alterar el funcionament de la majoria, és a dir, la de "garantir el funcionament del Pacte de progrés en les diverses institucions a través del vot dels seus càrrecs electes, i el que fan és renunciar a ostentar càrrecs de caràcter executiu". Si això és així, ha dit, no s'altera el funcionament de les institucions.

RECUPERAR LA NORMALITAT DEMOCRÀTICA

En aquest sentit, Grosske ha insistit que l'important ara és que s'apliqui el Codi Ètic aprovat pels partits del Pacte, de manera que la gent que està implicada en casos de corrupció abandoni les institucions "perquè es pugui recuperar la normalitat democràtica i tornar les institucions i la política a la gent".

El codi ètic és "molt clar", ha remarcat, després de ser preguntat per si de cas el portaveu i regidor d'aquesta formació a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, hauria d'abandonar el seu càrrec a l'Ajuntament després que el magistrat del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, Juan Ignacio Lope Sola, decretés per a ell la retirada del passaport i li impedís sortir del territori nacional per la seva implicació en el cas Maquillatge.

Amb tot, el regidor d'EU ha assenyalat que "un altre efecte nociu de la corrupció és robar-li la política als ciutadans", de manera que "en lloc de parlar de temes com els pressupostos, polítiques socials o medi ambient, estiguem parlant en aquest moment de dimissions, codis ètics, etc...".Es per aquesta raó que "és el moment de ja de tornar-la la política a la gent", ha postil·lat.