14 de diciembre de 2019
 • Viernes, 13 de Diciembre
 • 16 de novembre de 2010

  La facturació del sector serveis creix un 3,9% a Balears el setembre

  L'ocupació en el sector augmenta un 1,9%, front la caiguda del -0,6% nacional

  PALMA DE MALLORCA, 16 Nov. (EUROPA PRESS) -

  El volum de negoci del sector serveis ha crescut a Balears un 3,9% el setembre respecte al mateix mes de l'any passat, una pujada que contrasta amb la caiguda del 0,3% registrada en la mitjana nacional, segons les dades provisionals publicats avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

  Així, Balears és, juntament amb Cantàbria, la segona comunitat que registra la pujada més elevada de la facturació en el sector serveis, només superada per Madrid (+6,1%).

  En relació amb l'ocupació, Balears va comptabilitzar en el novè mes de l'any un augment de l'ocupació en el sector serveis de l'1,9%, un altre cop, en contrast amb la reducció registrada en el conjunt del país (-0,6%), segons assenyala l'INE. Pel que fa a la mitjana des de començament d'any, l'ocupació en el sector serveis a les illes registra una disminució del -0,5%. En el conjunt nacional la reculada és del -1,6%.

  DEU COMUNITATS ELEVEN LA SEVA FACTURACIÓ.

  El setembre, deu comunitats autònomes han registrat taxes interanuals positives de facturació, i han estat les més significatives les de Múrcia (+6,1%), Balears i Cantàbria (+3,9%) i la Rioja (+ 3,7%). Entre els descensos, els més acusats els han registrat Andalusia (-5,8%), Extremadura (-4,4%) i Canàries (-2,7%).

  Seguint la tònica dels últims mesos, bona part de les comunitats han registrat caigudes de l'ocupació el setembre, i han estat les més significatives les de Castella-la Manxa (-1,8%), Canàries (-1,7%) i Andalusia (-1,5%).

  En la banda oposada, els increments més elevats se'ls van quedar Balears (+1,9%), Cantàbria (+1,2%), la Rioja (+1,1%), Castella i Lleó (+0,8%) i Múrcia (+0,7%).