14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 7 de abril de 2008

  La Federació d'Empresaris Artesans de les Balears acusa el Govern de "paralitzar" el sector i de generar "malestar"

  PALMA DE MALLORCA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) -

  La Federació d'Empresaris Artesans de les Balears ha acusat avui la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern de mantenir una "paralització generalitzada" del sector artesanal i de generar un "malestar massiu" entre els propis artesans, ja que segons van denunciar, l'agrupació no ha estat consultada pel Govern a l'hora d'elaborar les subvencions als artesans.

  Segons ha informat la federació en un comunicat, la Comissió d'Artesania no ha estat convocada des de novembre de l'any passat i l'activitat de la ponència tècnica ha estat paralitzada, de manera que no s'està examinant als nous mestres artesans, i alhora van subratllar que des de maig del 2007 no s'ha lliurat cap carnet d'artesà ni de mestre artesà.

  D'altra banda, la Federació va afirmar que també ha presentat a la Conselleria de Comerç diversos projectes dirigits a la millora del sector de l'artesania balear, com un Pla Estratègic del sector, la creació i difusió de la Guia de l'Artesania i la pàgina web, així com una mostra itinerant de peça única reclamats pel mateix sector "i que a dia d'avui han estat tots denegats".

  Així, per al pròxim dia 15 s'ha convocat una assemblea general de la Federació d'Artesans integrada per tots els membres de totes les associacions de les illes amb la finalitat de debatre aquests temes i prendre les mesures necessàries a fi de posar solucions a aquestes carències del sector.

  La Federació d'Artesans de les Balears és un col·lectiu que uneix a nou associacions d'artesans de les illes i que integra la major representació en nombre d'artesans.