12 de agosto de 2020
30 de maig de 2008

El Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic es desenvoluparà al teatre Municipal del 3 al 8 de juny

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El Festival del Mar-Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Mallorca se celebrarà del 3 al 8 de juny en el teatre Municipal de Palma en el qual hi participaran 25 curtmetratges i 8 llargmetratges procedents de diversos països, com Japó, Alemanya, França, Itàlia, Suïssa, Noruega, Polònia, El Regne Unit, els Estats Units, El Canadà i Espanya, que competiran en la Secció Oficial a concurs per fer-se amb algun dels quatre premis que concedirà el jurat: millor pel·lícula, millor director, millor actor i millor actriu.

En roda de premsa, el director del certamen, Frieder M.Egermann, va explicar que el públic mallorquí, a més de poder veure un cinema diferent del de les sales comercials, se sentirà "sorprès" per la qualitat de les pel·lícules. Entre les novetats d'aquesta tercera edició cal destacar la presentació oficial del Festival que tindrà lloc a les 21.00 hores a bord de la 'Barca samba', "un verdader marc incomparable on gaudir del cinema en ple Mediterrània", va apuntar.

El certamen inclourà, en una sessió paral·lela, la projecció del documental 'Vint anys de lluita', sessió que servirà per tirar el teló a aquesta edició i que es tracta d'un retrat, dirigit per Jordi Julián Ripoll, de l'evolució del virus del VIH a través de les dècades d'història de l'Associació de Lluita Anti-sida de les Illes (Alas).

El coordinador tècnic de l'associació Ben Amics -Associació Lesbiana, Gai, Transsexual i Bisexual de les Balears-, Miguel Ángel Camacho, va destacar que és "tot un orgull poder aportar el nostre granet de sorra en aquest esperat esdeveniment". A més de la col·laboració d'aquesta associació, el Festival s'organitza amb el suport del Govern, les Conselleries de Turisme i Cultura, el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.