8 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

Finançament.- Antich assegura que és "total" el "marge de maniobra" per augmentar els 200 milions d'euros

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, ha assegurat avui que el "marge de maniobra" per augmentar els 200 milions d'euros del finançament de les illes és "total", pel que ha remarcat que el Govern espanyol haurà de fer un "sobreesforç" perquè Balears, en trobar-se en una "situació molt més adversa" que altres Comunitats Autònomes, aconsegueixi una quantitat que oscil·li entre els 380 i els 700 milions d'euros.

En declaracions als periodistes després de la firma del conveni per activar el fons d'avenços reintegrables, Antich ha destacat que existeix un "compromís important" per part del Govern espanyol per "resoldre" la "situació d'injustícia" en què es troba l'arxipèlag pel que fa a finançament. Així, va manifestar que les illes hauran de sortir de la negociació amb un "acord just" ja que no "poden estar per sota de la forquilla" que estableix l'estudi del Cercle d'Economia.

Tot i això, ha reconegut que l'acord amb Madrid és "complex" ja que hi són presents els "interessos" de la resta de les Comunitats Autònomes i s'ha estimat més "no fer càbales" per trobar-se en un període de negociació.

D'altra banda, es va referir al PP afirmant que el president del partit, Mariano Rajoy, no està d'acord amb canviar el model de finançament autonòmic, perquè considera que no és bo fer-ho en un moment de crisis com l'actual, i "això no és bo" per a Balears ja que no suposaria cap augment d'inversió a les illes, ha apuntat.

Alhora, Antich ha indicat que haurà de "veure com es gestiona el finançament de la resta de Comunitats Autònomes". Finalment, va posar èmfasi que l'arxipèlag ha d'estar "en la mitjana" i que les quantitats que estan actualment sobre la taula "no ens situen en el lloc on ens pensàvem que hauríem d'estar", ha conclòs.