22 de enero de 2020
 • Martes, 21 de Enero
 • 20 de abril de 2009

  Finançament.- Antich es mostra "convençut" de què Balears estarà en la mitjana del nou sistema

  PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El president del Govern, Francesc Antich, va manifestar avui estar "convençut" que l'arxipèlag es trobarà en la mitjana del nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes. Unes declaracions que coincideixen amb les realitzades aquest cap de setmana per la vicepresidenta primera del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, en la seva visita a Balears, qui ha assegurat que les illes rebran "el que es mereixen", amb una xifra que "millorarà" la seva situació actual.

  Així ho ha afirmat el president en declaracions als mitjans després d'inaugurar el nou Centre de Salut de la Platja de Palma, en les quals va posar èmfasi en què el Govern "no donarà un pas enrere en les seves reivindicacions", de situar-se en la mitjana estatal, a l'entendre que "els que estan en el pitjor situació, milloraran el seu estat".

  D'aquesta manera, ha expressat el seu desig que Balears sigui la Comunitat Autònoma que "més es vegi beneficiada" amb el nou sistema, en entendre que "l'arxipèlag és la que més ho necessita, ja que és l'autonomia més castigada". Un desig que cobra cada vegada més força, ja que, segons ha afirmat De la Vega, els treballs estan "molt avançats" per tancar el nou model de finançament.

  VISITA DE DE LA VEGA: "MOLT POSITIVA"

  Pel que fa a la visita de De la Vega, durant dissabte i diumenge, Antich la va qualificar de "molt positiva", ja que va quedar patent la intenció del Govern espanyol de "sumar esforços per millorar la situació de la societat civil".

  D'aquesta manera, Antich ha assegurat que en les diferents reunions que De la Vega va mantenir amb els principals agents socials i econòmics de l'arxipèlag va poder escoltar les reivindicacions de les diferents entitats i sectors de la societat balear. Així, va manifestar que el Govern podrà "estudiar possibilitats de resoldre la situació per la qual passa la Comunitat Autònoma".

  Alhora, va qualificar de "molt important" l'aportació --"en dues setmanes"--, per part del Govern espanyol, d'altres 600 milions d'euros per reforçar el 'Pla Renove' turístic, una ampliació fins a 1.000 milions d'euros que arriba davant l'èxit obtingut amb aquesta convocatòria d'ajudes a la inversió del sector per a la rehabilitació de l'oferta, i que servirà per "seguir aprofitant amb la màxima eficàcia l'empenta" que aquesta iniciativa està donant a aquesta indústria.

  Tot i això, el president autonòmic ha assegurat que en els encontres amb De la Vega van tenir oportunitat de parlar de "realitats", ja que el Govern invertirà al llarg d'aquest any un muntant d'entorn als 700 milions d'euros, a distingir entre les aportacions pertanyents al Plan E per a la reactivació de l'Economia i l'Ocupació, així com de les procedents de les inversions estatuàries.