28 de enero de 2020
  • Lunes, 27 de Enero
7 de gener de 2009

Finançament.- El Govern central preveu fer públiques les xifres de la seva proposta la setmana que ve

PALMA DE MALLORCA / SANTANDER, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Govern central presentarà la setmana que ve o "en dos com molt" les xifres de la seva proposta per al nou model de finançament autonòmic amb l'objectiu de poder tancar un acord amb les comunitats autònomes al llarg del mes de febrer.

Així s'ho va traslladar avui el cap de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, al president del Govern càntabre, Miguel Ángel Revilla, després de reunir-se tots dos durant una mica més d'hora i mitja a La Moncloa. En la seva compareixença, va explicar que es treballa amb la idea de poder signar-lo el mes de febrer vinent en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), per a la qual cosa el Govern farà públiques les xifres que concretaran els paràmetres de càlcul.

El president càntabre va explicar que Zapatero li va transmetre que totes les comunitats comptaran amb més finançament i que a més es tindran en compte variables com la dispersió o l'envelliment de la població, alguna cosa "molt important" per a Cantàbria. A més, va valorar positivament el fons poblacional per a les comunitats amb un creixement inferior a la mitjana i el fons de garantia.

Demà es desplaçarà a Madrid el president del Govern balear, Francesc Antich, per reunir-se amb Zapatero a partir de les 17.00 hores i tancar la ronda de negociacions amb aquest en matèria de finançament. Avui, a més de Revilla, també ha acudit a la Moncloa el representant de La Rioja, Pedro Sanz, mentre que a la tarda, a les 17.00 hores, serà el torn del cap autonòmic canari, Paulino Rivero.