10 de diciembre de 2019
25 de juny de 2009

Finançament- Manera valora la ronda de contactes prèvia al CPFF i espera que contribueixi a "complir el calendari"

MADRID, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, ha valorat positivament l'"anunci important" del vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, de convocar per part de l'Executiu central una nova ronda de contactes amb les comunitats sobre la reforma de el finançament autonòmic, prèvia al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), i va esperar que això contribueixi que "es compleixi el calendari".

Així ho ha valorat el conseller als mitjans de comunicació per valorar la intervenció inicial de Chaves a la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat i la voluntat de l'executiu d'impulsar el diàleg amb els executius autonòmics per acordar el nou sistema de finançament.

A més, Manera va recalcar, respecte a les referències de Chaves de corregir les desigualtats en finançament per càpita del model vigent, que el ministre ha dit que "no hi pot haver diferències abismals" en aquest aspecte com fins ara i, en aquest aspecte, ha afegit que des de l'Executiu (central) s'ha dit que Balears "estarà en la franja de la mitjana estatal en finançament per habitant". "Veurem si al final es compleix en la manera que diuen", ha afegit a continuació.

Sobre els criteris de ponderació que regiran el model, Manera ha afegit que diferents comunitats han incidit la importància de preveure la població com "un element central" en el nou sistema, com és el cas d'Andalusia, i per aquesta raó ha apreciat una "força en comú" sobre aquest punt per part de diverses comunitats.

També ha valorat positivament la circumstància que el Govern tingui una vicepresidència específica per a la política territorial, aspecte que suposa segons la seva opinió "un canvi de dinàmica" en relació amb altres gabinets d'Executius anteriors, i ha fet a més que el Senat, amb la reunió "rellevant d'avui", es pugui discutir els assumptes que li preocupen a les autonomies.

"Això és un actiu que el vicepresident ha aconseguit i que ha anunciat a més que continuarà implementant aquest criteri. Per tant, la nostra valoració és positiva en relació que la vicepresidència tercera doni més dinamisme --referint-se a les relacions amb les comunitats-- i això és un element positiu per a l'Estat de les autonomies", ha conclòs el conseller.