22 de noviembre de 2019
7 de setembre de 2009

La finca de Raixa ha rebut al voltant de 2.000 visitants durant el seu primer cap de setmana d'obertura al públic

PALMA DE MALLORCA, 7 Sep. (EUROPA PRESS) -

La finca pública de Raixa, a Bunyola (Mallorca), ha rebut al voltant de 2.000 visitants durant el seu primer cap de setmana d'obertura al públic, que va coincidir amb la celebració aquests dies de la Diada de Mallorca, en programa d'activitats de la qual es va incloure la possibilitat de descobrir aquest nou espai de la ciutadania.

Segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat difós avui, dissabte passat van visitar els jardins i les edificacions de l'emblemàtica possessió unes 800 persones, mentre que diumenge la xifra ha arribat al miler de visitants, la qual cosa s'ha considerat un "èxit" des de la institució.

Cap recordar que dissabte han estat inaugurades les jornades de portes obertes per la presidenta del Consell, Francina Armengol, i la directora de la Fundació Biodiversitat, Ana Leiva, juntament amb un nombrós grup de ciutadans --molts d'ells del municipi--, als qui queda definitivament obert aquest espai públic.

Concretament, Raixa podrà ser visitada a partir d'ara durant tots els caps de setmana, fins a finals d'any, en horari de 10.00 hores a 14.00 hores. Diferents guies estaran a disposició dels ciutadans, que podran conèixer la història dels jardins i de la possessió en un recorregut d'una hora de durada.

A més, s'ha publicat una guia en paper, editada en quatre idiomes --català, castellà, anglès i alemany--, amb la qual el públic pot seguir la visita orientant-se mitjançant tota una sèrie de plafons explicatius que posen al seu abast tota la informació relativa a la finca.

A més, està previst que el mes d'octubre s'habiliti el web Raixa.cat, que permetrà als visitants, tant particulars com centres escolars, concertar visites de dilluns a divendres.

VISITES AL CONSELL

D'altra banda, més de 1.400 persones van assistir al primer cap de setmana de portes obertes del Consell de Mallorca, d'aquí als actes programats amb motiu de la Diada de Mallorca. Del total, 601 visitants es van acostar a la institució dissabte i 851 ho van fer diumenge.

Aquestes jornades de portes obertes es repetiran el diumenge 13 de setembre, de 10.00 hores a 14.00 hores, amb l'objectiu que els ciutadans coneguin la institució insular més de prop. Un guia acompanya als visitants en un recorregut que part de la façana de l'edifici i arriba fins a la sala d'audiències i la sala de plens. Els ciutadans poden gaudir també de les obres d'art més representatives que es troben a la seu i de la seva història.