5 de agosto de 2020
30 de maig de 2008

La Fira del Llibre de Palma queda inaugurada oficialment per autoritats insulars al Passeig des Born

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

La Fira del Llibre, que en aquesta vintè sisena edició compte amb 23 expositors, va quedar avui oficialment inaugurada en el Passeig des Born de Palma per autoritats insulars els qui van destacar la quantitat de títols que s'han publicat aquest any per escriptors de l'illa.

A l'acte d'inauguració hi va assistir la presidenta del Consell de Mallorca, Francisca Armengol, acompanyada de la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, i la consellera d'Educació i Cultura del Govern, Bárbara Galmés, entre d'altres, qui va destacar que "llegir ens fa més lliures" i va agrair que la convocatòria hagués "tornat" al passeig del centre de la capital.

Alhora, la presidenta de la institució insular va destacar que aquest any s'ha donat un caràcter "més" lúdic, per atracar-lo al públic més jove doncs va destacar que el sector de població que més llegeix, segons un estudi recent, són els joves d'entre 10 i 13 anys", fet que va destacar que és "important" doncs va expressar que "són el futur".

Per la seva banda, Galmés va destacar que la lectura ha d'estar "a l'abast de tothom", i a manera de metàfora va destacar que en aquesta XXVI edició de la Fira, el visitant podrà descobrir "milions d'històries" que faran que descobreixi "noves inquietuds".

Altres dels assistents a l'acte hi van ser la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern, Fina Santiago, el conseller de presidència del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, la rectora de la Universitat dels Illes Balears (UIB), Montserrat Casas Ametller, i l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo.

En un altre ordre de coses, el pregó que donava el començament de la Fira del Llibre, va anar a càrrec del guanyador del Premi Ciutat de Palma de Novel·la per 'El cel dins la memòria'.

ÍNDEX DE LECTURA DE LES BALEARS SUPERA LA MITJANA

Segons donats de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les Illes Balears van experimentar l'any passat un lleu descens de la producció editorial, doncs es van editar un total de 1.042 títols, 39 menys que l'any anterior.

En aquest sentit, el nombre d'exemplars també va baixar, respecte els editats l'any anterior (1.662.000 títols) doncs es van imprimir més d'un milió i mig de títols.