La Fira de Tardor de Marratxí se celebra aquest diumenge, incorporant la gastronomia de temporada i la cultura

Presentació de la Fira de Tardor de Marratxí.
Presentació de la Fira de Tardor de Marratxí. - AYUNTAMIENTO DE MARRATXÍ

Actualizado: martes, 29 octubre 2019 19:26

   PALMA DE MALLORCA, 29 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La XXI Fira de Tardor de Marratxí se celebra aquest diumenge en Sant Marçal, incorporant la gastronomia de temporada i la cultura al conjunt d'activitats programades que es desenvoluparan des de primera hora del matí i fins a les primeres hores de la tarda.

   En la presentació de la fira, el batle, Miquel Cabot, ha explicat que aquesta és una "fira consolidada en el Raiguer i en tota Mallorca". "Una fira que des de la legislatura passada s'ha especialitzat en el producte local", ha dit.

   "Aquest any hem ampliat l'horari d'activitats fins després de dinar perquè sigui una fira familiar, amb incorporació d'agenda cultural i musical a la programació", ha assenyalat.

   Igualment, ha explicat que des de l'Ajuntament han reeditat la ruta gastronòmica de 'Fang Cuina', que van estrenar amb motiu de l'última 'fira del fang' i que "tant èxit va tenir".

   El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que aquesta edició de la fira "pivota sobre tres grans eixos: cultura, gastronomia i activitats familiars". En el terreny cultural, destaca la presentació del llibre de les 'V Jornades d'Estudis Locals' i la música, amb swing per amenitzar el dinar.

   En l'àmbit gastronòmic, més enllà de 'Fang Cuina', se servirà llet d'ametlla, producte típic de Marratxí, hi haurà un taller de rosaris ensucrats per a adults i públic infantil i un 'showcooking' a càrrec de Marcos Presedo, del restaurant Karma d'És Pont d'Inca.

   Ramis ha explicat que el "caràcter familiar" s'aconseguirà també a través d'activitats com a diversos tallers, entre ells, un de bricolatge pensant "en la decoració nadalenca".

   La regidora de Comerç, Jero Sans, ha detallat que 13 restaurants del municipi s'han adherit a aquesta edició de 'Fang Cuina', que associa el producte local, el fang en aquest cas, amb la gastronomia. Així, ha dit que aquests restaurants serviran, a preus assequibles, plats de temporada servits en plats de ceràmica.

   Tant Ramis com Sans han subratllat "el caràcter ecològic i sostenible" de la fira, amb la idea d'aconseguir "l'objectiu zero residus". Per això, la llet d'ametlla se servirà en gots de ceràmica, de la mateixa manera que la vaixella també serà reutilitzable.