25 de septiembre de 2020
31 de març de 2019

La Fiscalia demana vuit anys de presó per a dos empresaris per no pagar als seus treballadors i falsificar documents

La Fiscalia demana vuit anys de presó per a dos empresaris per no pagar als seus treballadors i falsificar documents
EUROPA PRESS - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Secció Primera de l'Audincia Provincial de Balears jutjar aquest dimecres i dijous a dos empresaris de la construcció acusats de no pagar als seus treballadors i de falsificar documents mercantils, fets pels quals la Fiscalia demana vuit anys de presó en total.

Els fets van tenir lloc des d'octubre de 2016. Els dos acusats es dedicaven a la realització de petites obres i reformes i la Fiscalia sosté que van emprar a diverses persones a les que no van realitzar contracte legal, no els hi van lliurar nmines ni els hi van donar d'alta a la Seguretat Social.

Segons l'escrit del fiscal, els acusats devien un total de 12.520 euros a sis treballadors.

A més, la Fiscalia acusa els empresaris de falsificar documents per no pagar materials que adquirien d'una altra empresa, utilitzant per a aix la signatura d'empleats a les seves esquenes.

Els dos empresaris tenen antecedents per estafa i alament de béns, per la qual cosa el Ministeri Públic aprecia l'agreujant de reincidncia.

La Fiscalia també demana una multa de gairebé 12.000 euros per a cadascun, que paguin als treballadors les quantitats degudes i a l'empresa subministradora del material perjudicada gairebé 24.000 euros que van defraudar.