17 de noviembre de 2019
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • Viernes, 15 de Noviembre
 • 31 de març de 2019

  La Fiscalia demana vuit anys de presó per a dos empresaris per no pagar als seus treballadors i falsificar documents

  La Fiscalia demana vuit anys de presó per a dos empresaris per no pagar als seus treballadors i falsificar documents
  EUROPA PRESS - ARCHIVO

  PALMA DE MALLORCA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

  La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears jutjarà aquest dimecres i dijous a dos empresaris de la construcció acusats de no pagar als seus treballadors i de falsificar documents mercantils, fets pels quals la Fiscalia demana vuit anys de presó en total.

  Els fets van tenir lloc des d'octubre de 2016. Els dos acusats es dedicaven a la realització de petites obres i reformes i la Fiscalia sosté que van emprar a diverses persones a les que no van realitzar contracte legal, no els hi van lliurar nòmines ni els hi van donar d'alta a la Seguretat Social.

  Segons l'escrit del fiscal, els acusats devien un total de 12.520 euros a sis treballadors.

  A més, la Fiscalia acusa els empresaris de falsificar documents per no pagar materials que adquirien d'una altra empresa, utilitzant per a això la signatura d'empleats a les seves esquenes.

  Els dos empresaris tenen antecedents per estafa i alçament de béns, per la qual cosa el Ministeri Públic aprecia l'agreujant de reincidència.

  La Fiscalia també demana una multa de gairebé 12.000 euros per a cadascun, que paguin als treballadors les quantitats degudes i a l'empresa subministradora del material perjudicada gairebé 24.000 euros que van defraudar.