20 de junio de 2019
11 de juny de 2019

La Fiscalia remarca que l'ordre per desallotjar okupes és per protegir "drets que afecten a tots"

La Fiscalia remarca que l'ordre per desallotjar okupes és per protegir "drets que afecten a tots"
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

El fiscal superior de Balears, Bartolomé Barceló, ha explicat aquest dimarts que la instrucció emesa per desallotjar okupes sense necessitat de sol·licitar mesures judicials és per protegir "drets que afecten a tots" com són "el dret a la inviolabilitat del domicili, a la propietat privada i, d'altra banda, el dret a un habitatge digne".

Davant els mitjans de comunicació enfront de l'Audiència Provincial de Balears, Barceló ha explicat que tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional li havien plantejat que tenien dubtes a en l'aplicació de la llei i que, per aclarir-les, ha procedit a emetre l'ordre. "No m'havien demanat una instrucció però si com s'havia d'actuar en determinats casos de desallotjament", ha expressat.

En concret, la Fiscalia va emetre l'ordre aquest dilluns. Mitjançant aquesta, els cossos i forces de seguretat poden actuar directament i de forma immediata per portar a terme desallotjaments "sense necessitat de sol·licitar mesures judicials" quan l'okupació d'un immoble "revesteixi característiques de delicte".

En l'escrit, s'explicita que podran desallotjar als ocupants il·legals i dur a terme la seva detenció, si escau. També es detalla que "només quan existeixin dubtes sobre la naturalesa delictiva de la conducta se sol·licitaran prèviament les mesures judicials".

Contador

Lo más leído