7 de agosto de 2020
22 de juliol de 2010

Foment no rescindirà a Balears cap contracte d'obra nova en carreteres o ferrocarril en el seu pla d'ajust

MADRID, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Foment no rescindirà cap contracte d'obra nova de carreteres o ferrocarril a Balears d'aquí al seu pla d'ajust per reduir el dèficit públic, segons les dades del departament dirigit per José Blanco. Tot i això, de moment no han aportat dades sobre un possible impacte a Balears dels contractes que patiran retards en la seva execució.

El ministre de Foment ha explicat en la primera intervenció de la seva compareixença al Congrés, que encara es desenvolupa a la cambra baixa, les línies generals del pla d'ajust en la inversió directa per als exercicis del 2010 i 2011.

En el cas de les Balears, s'apunta que el Ministeri i les empreses associades al seu grup mantenen 22 contractes d'obra nova de més d'un milió d'euros en aquesta comunitat, dels quals no es rescindirà cap.

A nivell general, el Ministeri de Foment suspendrà o endarrerirà fins a quatre anys l'execució d'uns 220 contractes de carreteres i ferrocarrils, el 20% del total de 1.166 actuacions de més d'un milió d'euros actualment en marxa. Tot i això, els projectes de ports i aeroports no es veuran afectats per la retallada.

Del total d'obres, 18 projectes d'aquest tipus d'infraestructures de transport, el 2,7% del total en curs, es rescindiran, i altres 199 contractes (el 17%) patiran una demora en la seva execució d'entre un i quatre anys.