19 de junio de 2019
13 de juny de 2019

Foro Baleares critica que els que van fer la Selectivitat a la UIB en castellà "comencessin 15 minuts més tard"

Presentaràn un escrit a la UIB perquè en la propera convocatòria del mes de juliol "s'esmenin aquests errors deliberats"

Foro Baleares critica que els que van fer la Selectivitat a la UIB en castellà "comencessin 15 minuts més tard"
UNIVERSIDAD DE LA RIOJA

PALMA DE MALLORCA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Foro Baleares de la Solidaridad y del Progreso ha criticat aquest dijous que els alumnes que van sol·licitar fer les Proves d'Accés a la Universitat en castellà a l'Universitat de les Illes Balears (UIB) "van haver de començar 15 minuts més tard".

Segons han explicat en un comunicat des del Foro, al moment d'iniciar la prova només estaven els exàmens en català a les aules i, per tant, van haver d'anar a buscar el model en castellà.

El president del Foro Baleares, Cosme Bernat Brull, ha sostingut que aquest fet es repeteix "any rere any" i, al seu judici, suposa "una falta d'equitat entre els alumnes que volen fer l'examen en català i els que ho volen fer en castellà".

Al seu parer, és una "estratègia dissuasòria" que duu a terme la UIB per "evitar que els alumnes sol·licitin l'examen en espanyol i així penjar-se la medalla que la majoria d'examinats ho han sol·licitat en català".

Davant aquesta situació, Foro Baleares ha informat que presentarà un escrit davant el rector de la UIB, Llorenç Huguet, perquè en la propera convocatòria del mes de juliol "s'esmenin aquests errors deliberats" i "compleixin amb el deure garantir la lliure elecció de llengua".

Contador

Lo más leído