4 de abril de 2020
11 de juny de 2008

La Fundació Deixalles inaugurarà demà les seves noves instal·lacions de Palma

PALMA DE MALLORCA, 11 de juny (EUROPA PRESS)

La Fundació Deixalles inaugurarà demà les seves noves instal·lacions, al carrer Cedre, 9 de Palma, un espai que té com a objectiu visualitzar els resultats dels treballs de reutilització, així com reunir condicions òptimes d'espai, ambientals i de seguretat.

Segons un comunicat, està previst que acudeixin a l'acte personalitats polítiques de Mallorca, entre elles la consellera del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Catalina Julve; representants d'entitats cíviques i socials; representants del Bisbat, entre ells el vicari general Lluc Riera; i representants de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, entre ells, la seva vicepresidenta primera, Inés Beascoechea.

La Fundació Deixalles és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l'any 1986, a través de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) i la Delegació d'Acció social del Bisbat de Mallorca. Els objectius bàsics es concreten en la inserció sociolaboral de persones amb diferents problemàtiques socials, així com en la recollida, tractament i recuperació de residus sòlids urbans (RSU) i en la recuperació de voluminosos.

L'assentament en el territori (amb delegacions a Palma, Sóller, Felanitx, Capdepera, Calvià, Inca i Eivissa) ha portat a aquesta entitat a una constant i progressiva recuperació de mobles, electrodomèstics i objectes diversos. Amb tots els fluixos de recollida que es realitzen, així com amb els objectes que els ciutadans lliuren en les seves seus, les instal·lacions fan una funció de 'Deixalleria', tant en aspectes de recollida, com de qualitat del dipòsit, tractament, recuperació i reutilització.

Partint d'aquesta situació, es concreta el projecte de construcció de les noves instal·lacions en la delegació de Palma. L'objectiu és poder tenir un espai en el qual es visualitzin els resultats dels treballs de reutilització, i que reuneixi condicions òptimes d'espai, ambientals i de seguretat.

La construcció de la nau es va iniciar l'any passat, té una superfície de 800 metres quadrats, consta d'elements de seguretat i antiincendis, aïllament acústic i tèrmic. Alhora, disposa d'una cisterna de 50 metres quadrats per recollir l'aigua de pluja i reutilitzar-la per als banys i el regadiu del jardí.

L'interior de la nau té diversos espais de separació dels productes exposats per a una bona i clara visualització dels mateixos. A l'exterior s'ha adequat un ampli espai per a aparcament de vehicles, per a les persones que visitin l'exposició permanent d'objectes recuperats.