1 de abril de 2020
2 de abril de 2008

Galmés diu que està a punt de firmar-se amb el Ministeri el conveni per al desenvolupament del Pla d'Educació Infantil

MADRID, 2 d'abril (EUROPA PRESS)

La consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, va indicar avui que està "a punt de firmar-se" el conveni amb el Ministeri d'Educació i Ciència (MEC) per al desenvolupament del Pla d'Educació Infantil de 0 a 3 anys i, en aquest sentit, va dir que espera aprovar el decret específic balear de manera "consensuada" amb tots els sectors implicats, que actualment s'està negociant.

Així ho va detallar avui en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a la inauguració del Saló Internacional de l'Estudiant Aula 2008, on va aprofitar per abordar aquest assumpte amb el secretari general d'Educació del Ministeri, Alejandro Tiana. Precisament, l'última Comissió General d'Educació va decidir dedicar més de 2,7 milions d'euros a Balears per garantir la gratuïtat de l'Educació Infantil de zero a tres anys.

La consellera va definir el Pla com "pioner" i va qualificar la mesura com un "avanç molt important" en educació, ja que tots els informes elaborats sobre aquesta qüestió revela que la rellevància de fomentar les capacitats cognitives en aquesta franja d'edat, l'elaboració de la qual ha agradat molt al Ministeri, va sostenir.

Galmés també va destacar que altres comunitats autònomes s'han interessat a conèixer el model balear, i va assegurar que aquest Pla "feia falta" a l'arxipèlag per aconseguir que pugui haver un professor per cada cinc nascuts.

"Nosaltres hem de garantir que hi ha suficients places per als nens d'aquesta edat, que han d'estar atesos no només de manera assistencial, sinó també educativament", va postil·lar la consellera.