22 de enero de 2020
10 de abril de 2008

Galmés subratlla que en casos de bullying l'agressor és el que ha d'abandonar el centre escolar, i no l'agredit

PALMA DE MALLORCA, 10 d'abril (EUROPA PRESS)

La consellera d'Educació i Cultura, Bárbara Galmés, ha afirmat avui en relació amb el cas d'una estudiant de quinze anys d'Educació Secundària d'un institut de Palma que ha abandonat el centre en sentir-se amenaçada per diversos companys de classe, que l'agressor o els agressors són els que han d'abandonar el centre, i no la víctima de les agressions.

Després de ser preguntada per aquest episodi concret, Galmés va respondre que quan es tracta d'un "cas clar", el que deu primar és el canvi de centre de l'agressor. En aquest sentit, va afirmar haver-se posat en contacte amb el director del centre on van tenir lloc aquestes amenaces, i va assegurar que des d'ahir el cas està en mans del Jutjat de Menors, i el departament d'Inspecció ja havia pres "cartes en l'assumpte".

En aquest sentit, va informar que el director del centre li havia "donat més detalls" sobre el cas, i que "encara no s'ha confirmat la gravetat" amb la qual s'ha presentat aquest cas. Així, va assegurar que aquest era el primer any que aquesta alumna assistia al centre educatiu en què, suposadament, van tenir lloc les amenaces.

Pel que sembla, aquest any la jove "va afirmar que havia tingut problemes" amb els seus companys, i en confirmar que es tractava d'un insult, no es va poder obrir un expedient sancionador. Ara mateix, va afirmar la consellera, "s'està investigant amb la classe per comprovar fins quin punt és així aquesta situació".

Sobre aquesta qüestió, la consellera va informar que la jove "d'entrada no s'havia incorporat un altre cop al centre després de les vacances de pasqua" fins ahir. D'altra banda, va informar de la preocupació per part de la direcció del centre per la "imatge dolenta" que s'està donant del mateix.

Així, Galmés, va assegurar que aquest centre és "pioner en formació professional", i que a més té tota mena de mesures de seguretat. Galmés també va desmentir que en cap centre de les illes "hi hagi drogues, punyals, o altres armes", que va afirmar haver llegit en premsa.