9 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

El GEN centrarà la seva activitat el 2008 en donar a conèixer Ses Feixes per advocar per la seva protecció

EIVISSA, 4 d'Abril (EUROPA PRESS)

El Grup d'Estudis de Sa Natura centrarà la seva activitat durant el 2008 en donar a conèixer Ses Feixes, motiu pel qual estan previstes les presentacions de dues publicacions, una de les quals serà una novel·la juvenil sobre aquesta qüestió i l'altra, que es realitzarà després, serà fruit d'un treball d'investigació sobre la zona.

Segons va exposar avui, en declaracions a Europa Press, un dels portaveus de l'entitat, Marià Marí, l'objectiu d'aquests llibres persegueix que la gent conegui més aquest espai des del punt de vista tant ambiental com històric. Segons Marí, "ens agradaria poder arribar a veure com les Feixes són protegides i gestionades correctament" i que, va agregar "el treball sobre aquest enclavament és una prioritat en la nostra tasca".

Però són més les activitats que va a desenvolupar el GEN com les campanyes que efectuarà l'Equip de Natura des del punt de vista tècnic, referides, entre d'altres assumptes, a les aus aquàtiques de les Salines d'Eivissa i Formentera i la població del Mart d'Eivissa, algunes de les quals s'emmarquen dins programes internacionals com els Piccole Isole.

Es tracta d'una sèrie d'actuacions de les quals l'entitat donarà compte aquesta tarda a partir de les 20.00 hores a l'Espai Cultural de Can Ventosa, durant l'Assemblea General Ordinària de Socis en la qual també s'abordaran els treballs realitzats durant el 2007.

Per cert que Marià va recordar que el GEN treballa en quatre seccions com són Territori, Equip de Natura, Patrimoni Històric i Educació Ambiental i va assegurar que les tasques més transcendents són les denúncies constants del departament de territori, tot i que, va matisar que "juntament amb patrimoni Històric és una secció que manca d'ingressos".

Segons el portaveu "altres de les tasques que desenvolupa el GEN són tasques puntuals d'investigació i treballs tècnics, en col·laboració amb entitats, fundacions o administracions i que s'emprenen de manera periòdica.

Algunes de les campanyes concretes que va desenvolupar l'entitat el 2007 són el seguiment de l'avifauna aquàtica del Parc Natural de Ses Salines, la digitalització del catàleg d'aus d'aquest enclavament i l'elaboració de fotografies per l'enciclopèdia d'Eivissa i Formentera entre d'altres. Pel que fa a educació ambiental l'agrupació va desenvolupar tallers viaris, va participar a la Fira de la Ciència i va realitzar diversos itineraris guiats per "Ses Feixes i Amunts".