5 de abril de 2020
18 de agost de 2008

El GEN critica que el projecte portuari a Eivissa és el de major envergadura de Balears

EIVISSA, 18 d'Agost (EUROPA PRESS)

El GEN va denunciar avui que el projecte portuari més gran de Balears és el d'Eivissa, ja que és el que comporta una major reducció de la superfície de l'aigua, que en el cas d'Eivissa és de 8,5 hectàrees, mentre que a Menorca és d'una hectàrea.

Segons el GEN, Autoritat Portuària "impulsa una campanya mediàtica" al costat de les institucions locals per justificar el "macroprojecte del port d'Eivissa". L'organització afegeix que malgrat que les Institucions hagin assegurat que el projecte més gran és el de Menorca, el pressupost total per les obres d'Eivissa dobla el seu capital.

Segons el portaveu de l'entitat, Marià Marí, l'avaluació ambiental del Port de Maó diu que s'opta per una solució de sota impacte ambiental perquè la major part de les obres no necessitaran ni dragatges, ni abocaments de cap tipus. Mentrestant, a Eivissa es preveuen dragar 660.000 metres cúbics (m-3) de fang que es dipositarien a Formentera, i es preveu extreure més de 800.000 m-3 de material dels planters de l'illa.

Segons Marí, "no entenem com el que era molt negatiu fa uns anys s'ha convertit en una prioritat". Per aquest motiu va instar el president d'Autoritat Portuària, Francesc Triay, que "deixi d'enganyar a la gent" i va agregar que "el model s'ha de modificar perquè és impresentable".