3 de agosto de 2020
30 de maig de 2008

GESTHA sol·licita que s'abordi el problema dels preus del combustible que afecta als pescadors de les illes

EIVISSA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El secretari del sindicat de Tècnics del Ministeri d'Economia i Hisenda, GESTHA, José María Mollinedo, va exposar que l'anunci de l'augment de la taxa d'inflació, fins al 4,7, efectuat ahir i que provoca avui l'atur dels pescadors a Balears, per la pujada del gasoil, és "molt preocupant" de manera que "deuria abordar-se" per equiparar els guanys. Per a Mollinedo, aquesta carestia va a tenir un reflex en el cistell del mercat de tots els ciutadans ja que per als sectors com la pesca, el transport o l'agricultura el gasoil és un element imprescindible.

En declaracions a Europa Press, el secretari del sindicat va assenyalar que les economies d'aquests professionals de les illes es desenvolupen en situacions precàries, perquè tenen uns rendiments molt baixos i "al ciutadà li està costant molts diners adquirir els productes a causa que la cadena de distribució es reemborsa els beneficis".

Per aquesta causa, va considerar que s'han de prendre mesures sobre aquesta qüestió ja que les distribuïdores no haurien de rebre el guany principal i "si no hagués tants tràmits els preus serien més barats, els guanys es podrien repartir millor entre pescadors, pagesos i transportistes i es podria alleujar la seva economia".

Segons Mollinedo, la pujada del preu del gasoil ha fet que els costos dels productors s'incrementin d'un 30 a un 40 % "només en combustible", pel que va recordar que els transportistes també preveuen unir-se a aquestes vagues a partir del dia 8 de juny.