25 de enero de 2020
 • Viernes, 24 de Enero
 • 3 de juny de 2009

  El GOB acusa Antich de "donar l'esquena al territori" i actuar de manera "contrària" al promès en la seva investidura

  PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha acusat avui el president del Govern, Francesc Antich, de "donar l'esquena al territori i a Mallorca" a l'entendre que existeixen una seriosa de conflictes ambientals i territorials als quals "no es fa ni cas", al temps ha assegurat que les actuacions del Govern són "contràries" als compromisos assumits al començament de la present legislatura, fa ja dos anys, quan Antich ha afirmat en el seu discurs d'investidura que "no es consumiria ni un pam de territori".

  En declaracions a la premsa, la portaveu de l'organització, Margalida Ramis, va incidir que fa més de sis mesos que es demana una reunió amb el president autonòmic "sense rebre cap tipus de resposta" per explicar-li aquests problemes tant ambientals i territorials que se succeeixen a l'illa de Mallorca.

  En aquest sentit, ha opinat que "s'anteposen els interessos de determinats sectors econòmics i de determinat partit polític que forma part de l'executiu autonòmic" sota un mateix denominador comú com és "fer cas omís" a les problemàtiques associades amb el consum dels recursos amb els quals compte l'illa.

  Alhora, Ramis va incidir que la crisi econòmica és només "una excusa que ja no ens serveix" per no actuar en benefici del territori insular. Així, va posar èmfasi que aquests conflictes es localitzen, d'una banda, a l'àmbit "local" i es va referir, en aquest aspecte, a les infraestructures i equipaments del pla d'ampliació de l'Aeroport de Son Sant Joan, així com els camps de golf (Son Baco i Son Bosc), els planters, els abocadors il·legals, i les "activitats contaminants", com el centre de tractament de residus de Son Reus, a Palma.

  D'altra banda, ha prosseguit, existeixen conflictes de caràcter "general" com el Pla Director Sectorial de Carreteres, el Pla Territorial de Mallorca (PTM) o l'Agència de Disciplina Urbanística. Tot i això, també tenen cabuda en aquest capítol els espais naturals, els residus, l'energia i l'aigua.

  FESTA REIVINDICATIVA 'SOM-HI PER MALLORCA'

  Divendres que ve dia 12 de juny, el GOB farà, a partir de les 19.00 hores, a Ses Voltes, una festa reivindicativa en què advocaran per "una Mallorca sense corrupció, més protegida, sense transgènics, amb més transport públic, per la dignitat política, i pel compliment dels compromisos ambientals", entre d'altres aspectes.

  Així, els assistents a aquest esdeveniment que té per títol 'Som-hi per Mallorca' podran gaudir de música, audiovisuals, una gymkhana, una exposició de cartells dels 35 anys de vida de la formació, així com d'una 'fireta' ecosocial, tot això amb el principal objectiu de "plantejar el futur de l'illa".