El GOB demana que Emaya revisi el protocol de tractament d'aigües en el seu pas pel centre de la ciutat

Tcnics treballen en el tractament d'aigües en el torrent de Sa Riera
Tcnics treballen en el tractament d'aigües en el torrent de Sa Riera - GOB
Publicado: martes, 9 julio 2019 11:16

   L'entitat ecologista critica la utilització de productes fitosanitaris en l'aigua de Sa Riera

   Riera PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

   L'entitat ecologista GOB ha demanat aquest dimarts que Emaya revisi el protocol de tractament d'aigües en el seu pas pel centre de la ciutat, ja que han detectat que existeixen diversos punts, com el torrent de Sa Riera, de "tractament agressiu" que comporta la utilització de productes fitosanitaris.

   Segons ha informat l'entitat, aquests productes contribueixen, no només a eliminar les algues, sinó a eliminar qualsevol tipus de flora i fauna aqutica que pogués haver-hi en el torrent.

   El GOB ha explicat que la sobreexplotació dels pous i aqüífers del Llevant de Palma i Na Burgesa ha provocat la seva salinització. Aquesta aigua salobre se sotmet a un procés de potabilització per osmosi inversa en l'Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) de Son Tugores.

   En conseqüncia, l'aigua de deixalla del procés de potabilització, amb una alta concentració de clorurs, és bombejada fins a la part alta del torrent de Sa Riera a l'altura de l'encreuament del Camí Jesús, per acabar abocada al Port.

   En entrar en contacte amb la llum, en aquestes aigües proliferen les algues i per evitar-ho, al llarg del recorregut de l'aigua fins al port, on desemboca el torrent, s'utilitzen els productes fitosanitaris, que s'allibera directament al mar sense cap tipus de control o filtració posterior.

   "Lamentem que Emaya faci una gestió d'espais tan poc ecolgica", han denunciat des de l'organització. "Són varis els exemples d'iniciatives en capitals de tot el món que demostren que hi ha alternatives de gestió viables", han argumentat.

   Des del GOB demanen per tant que es revisi el protocol de tractament d'aigües al seu pas pel centre de la ciutat, es redueixi l'ús de dessalinitzadores i potabilitzadores i es faci una gestió "més integral i sostenible de les aigües potabilitzades".

   Finalment, també anima al recent consistori que plantegi un full de ruta en aquesta legislatura per a tots els espais i zones naturals del nucli de la capital.

Leer más acerca de: