26 de septiembre de 2020
30 de maig de 2008

El GOB exigeix un compromís de les Administracions per garantir la protecció de Ses Fontanelles

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) va exigir avui un compromís per part de les Administracions per a la protecció del centre comercial Ses Fontanelles i, en aquest sentit, va recordar "que recuperar un espai natural en una zona tan saturada urbanísticament ha de ser la prioritat".

Així ho va destacar avui en un comunicat, l'endemà de la presentació de projecte de remodelació de la Platja de Palma, en què va mostrar la seva "preocupació" per la reubicació del centre comercial i va dir estar "a l'espera" que es concretin les primeres idees en el pla de desenvolupament i gestió previst a la zona.

Tot i que el projecte guanyador de la remodelació part del principi de sostenibilitat, el GOB va considerar que aquest ha de passar "necessàriament" per garantir la preservació i el manteniment dels valors ambientals de la zona humida de Ses Fontanelles i protegir-la "al cent per cent" cosa que, apunten, és "completament incompatible amb la reubicació en els mateixos terrenys del centre comercial 'Aquamágica".

Sobre la valoració global del projecte, el GOB va manifestar que el preocupa l'enfocament que es li va donar ja que en alguns moments es va parlar com un 'mega-resort', amb un passeig de palmeres a l'estil de Miami Beach".

Per aquesta raó, reclamen la responsabilitat dels polítics a l'establir les bases d'un nou model turístic "que necessita rebaixar la seva pressió sobre els recursos naturals en una illa on la sensació de saturació i massificació està a l'ordre del dia". Per al GOB els valors naturals, patrimonials, històrics i culturals de l'illa haurien de ser la motivació principal dels turistes que visiten l'illa.