14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 10 de abril de 2008

  El GOB felicita al Consell per interposar un recurs contra l'Ajuntament d'Escorca per la urbanització d'Es Guix

  PALMA DE MALLORCA, 10 d'abril (EUROPA PRESS)

  El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) va felicitar avui el Consell de Mallorca per la interposició d'un recurs contenciós contra l'Ajuntament d'Escorca per haver concedit la llicència per a la construcció de la urbanització d'Es Guix, perquè considera que es tracta d'una llicència "inadequada" i que "no s'ajusta a la legalitat".

  Així ho va comunicar l'organització en un comunicat, en què va afirmar que amb aquesta actuació per part del Consell s'està "donant un pas més" per la protecció definitiva d'aquest entorn emblemàtic de la Serra de Tramuntana. Per aquesta raó, el GOB va subratllar que s'obre una nova oportunitat per replantejar-se la situació urbanística dels terrenys i la seva protecció.

  En aquest sentit, el GOB va recordar que la suspensió del projecte, a través de la Norma Territorial Cautelar, ja va representar un primer pas per evitar "danys irreversibles" en aquest punt de la Serra, sense la possibilitat d'iniciar les obres de 165 habitatges que ja comptaven amb llicència per part de l'Ajuntament, des de setembre del 2006.

  L'organització ecologista va considerar que amb la interposició del recurs es "qüestionen els drets adquirits" per part del promotor amb la llicència, a més de qüestionar la possibilitat de desclassificar els paràmetres urbanístics d'Es Guix són la pressió dels interessos del promotor.

  Una les principals raons que van portar als serveis jurídics de la Institució a adoptar mesures judicials està en el fet que el projecte d'Es Guix no ha complert amb allò establert a la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears (1998) que obliga el consistori a disposar d'un informe patrimonial i a passar la Comissió Insular d'Urbanisme abans de fer qualsevol gestió urbanística.