26 de junio de 2019
 • Martes, 25 de Junio
 • 13 de juny de 2019

  El GOB recull signatures per demanar un lector públic del nivell de contaminació de la central de Maó

  MENORCA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El GOB ha iniciat una recollida de signatures per exigir al Govern la instal·lació d'un lector públic que permeti que qualsevol ciutadà pugui consultar en temps real els nivells de contaminació de la central elèctrica de Maó, segons ha informat aquest dijous l'organització ecologista.

  "La ciutadania té dret a saber a cada moment el nivell de contaminació a la qual està sotmesa", han subratllat en una nota en la qual també han recordat que ja s'ha comprovat anteriorment "que el control del funcionament de la central és molt millorable".

  En concret, han assegurat que "Endesa va falsejar les seves dades d'abocament d'aigua amb clor en el port durant molts anys, a més de que el 2016, la central va funcionar durant set mesos sense mesuradors de contaminació".

  Els ecologistes han apuntat que el Govern ha obert diversos expedients sancionadors per aquests incompliments, però han remarcat que "sempre ho ha fet després que el GOB detectés els problemes i els denunciés formalment".

  "Entenem que és imprescindible poder ampliar les possibilitats de control ciutadà sobre la central elèctrica", han conclòs.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído