26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 17 de març de 2010

  El Govern adquireix un edifici per dotar a l'EBAP d'unes noves instal·lacions de més de 5.000 metres quadrats

  PALMA DE MALLORCA, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

  El Govern ha adquirit un edifici al polígon palmesà de Son Rossinyol en què s'ha ubicat les instal·lacions de la nova seu de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), que ocupen una superfície de més de 5.000 metres quadrats, i per les quals es preveu que aquest any passin més de 4.000 persones per rebre formació, a més d'uns 12.000 opositors per fer exàmens d'accés a l'administració pública.

  El president del Govern, Francesc Antich, va inaugurar avui aquestes instal·lacions, acompanyat per la consellera d'Innovació, Pilar Costa, qui ha apuntat que en aquesta seu té els recursos necessaris amb els quals desenvolupar les seves funcions formatives per al personal de l'administració pública de la comunitat, de la Policia Local, dels bombers i un altre personal d'emergències i de persones encarregades d'atendre a discapacitats.

  Costa va comentar que fins ara l'EBAP desenvolupava la seva tasca en uns locals pels quals el Govern pagava anualment un lloguer de 380.000 euros i superfície dels quals era la meitat de la qual disposa la nova seu. Les noves instal·lacions, per les quals l'executiu autonòmic pagarà la mateixa quantitat anualment, estan ubicades en la tercera planta d'un edifici de tres altures situat al polígon de Son Rossinyol. Les altres dues plantes seran utilitzades en un futur per la Conselleria de Medi Ambient.

  Els treballadors de l'EBAP van realitzar el trasllat a aquestes noves instal·lacions a final del 2009, després que es comencés a plantejar fa ja deu anys la necessitat de buscar un nou local en el qual aquesta escola pogués desenvolupar el seu servei, segons ha indicat Costa. La consellera ha afegit que el Govern pretén també millorar les instal·lacions de l'EBAP a Menorca i crear una seu nova a Eivissa.

  El president balear ha assenyalat que l'any passat van passar per les aules de l'EBAP més de 10.000 persones, entre les quals unes 1.700 que es van formar en temes relacionats amb la Policia Local; 200 bombers; 500 en temes vinculats a la protecció civil; 2.500 que han assistit a cursos de català i unes 120 més van rebre formació per atendre a discapacitats.

  Antich va comentar que la nova seu té unes "àmplies i magnífiques" instal·lacions que "milloraran" el servei que s'ofereix a l'EBAP. A més, va incidir en el fet que si es vol arribar a un nou model de creixement cal fer "una aposta clara" per la formació, que és el paper fonamental d 'aquest organisme.