25 de enero de 2020
 • Viernes, 24 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  El Govern amplia en 65.000 euros la seva aportació a les ajudes d'inclusió social a Menorca

  MENORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria d'Afers Socials, que dirigeix Fina Santiago, va signar avui l'aportació extraordinària de 65.000 euros per a les polítiques d'inclusió social i d'emergència davant de la crisi que porten a terme el Consell i els ajuntaments de Menorca.

  La partida se sumarà al pressupost de les corporacions locals, que puja a 279.000 euros, amb l'objectiu d'atendre a les persones que pateixen amb més virulència els efectes de l'atur i la pèrdua d'ingressos.

  Així, la consellera d'Afers Socials ha declarat, durant la firma del conveni, que les ajudes especials complementen accions com la Renda Mínima d'Inserció, destinada a persones sense cap tipus d'ingrés, i amplien el perfil dels possibles beneficiaris.

  Segons va exposar Santiago, acompanyada del president del Consell, Marc Pons, la consellera menorquina d'Acció Social, Noemí Gomila, i alcaldes i regidors dels municipis illencs, un 57% de les persones que van cobrar les ajudes d'emergència a Menorca durant 2009 mai havia acudit abans a sol·licitar suport dels serveis socials, i si ho van fer ha estat a causa d'una important reducció dels seus ingressos a causa de a la recessió.

  Alhora, la consellera ha informat que un 42% dels sol·licitants menorquins ho va fer per pagar el seu habitatge i evitar desnonaments, i un 35% a causa de necessitats bàsiques d'alimentació. Les dades corroboren, segons ha assenyalat Santiago, "que encertar amb el perfil", que és el d'una família, amb una mitjana de tres fills, que mai havia acudit als serveis socials i amb un o els dos membres de la unitat en atur o amb un important descens d'ingressos.

  En 2009 es van atendre un total de 850 peticions d'ajudes d'emergència social, segons ha informat avui el Consell, que aquest any té un pressupost d'1,5 milions d'euros per cobrir diferents programes d'inclusió social. Entre els quals hi ha, la consellera d'Acció Social, Noemí Gomila, va enumerar la Renda Mínima d'Inserció (685.687 euros), el Pla concertat de prestacions socials bàsiques (177.000 euros), el Programa Llars (51.000 euros) i el programa d'acompanyament a col·lectius en situació o risc d'exclusió social (284.466 euros).