4 de marzo de 2021
17 de gener de 2019

El Govern augmenta en aquesta legislatura més del 100% de les ajudes a clubs esportius de categoria estatal

El Govern augmenta en aquesta legislatura més del 100% de les ajudes a clubs esportius de categoria estatal
PARLAMENT IB

PALMA DE MALLORCA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha concedit l'última convocatria d'ajudes a un total de 43 clubs esportius de Balears que competeixen en categoria estatal aquesta temporada 2018-2019, amb un augment de les ajudes econmiques de més del 100 per cent en relació amb l'anterior legislatura.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, s'ha passat de 600.000 euros al pressupost de 2015 a 1.240.000 euros en aquesta convocatria.

Cal destacar que, a més, a aquesta aportació econmica s'ha d'afegir tant el patrocini als equips amb major tornada meditica com la subvenció específica amb quantitats extres per als equips femenins, en el marc de la línia de foment de la igualtat a l'esport.

Els 43 equips beneficiaris aquesta temporada tenen una gran importncia dins del teixit esportiu de Balears que, a més, representen per tot l'Estat. Per aquest motiu, la Conselleria, des de la Direcció general d'Esports i Joventut, ha augmentat el suport tant en l'mbit quantitatiu com al qualitatiu.

Com a principal novetat, aquesta convocatria engloba les diferents línies en una sola, mentre que l'any passat encara eren dues convocatries diferents, la de mduls i la de despeses federatives.

A més, com a novetat, dins de la convocatria hi ha un nou mdul específic d'entrenaments. En aquest sentit, cal recordar també que el sistema de mduls és més gil a l'hora de la concessió i la justificació.

D'altra banda, s'ha publicat i resolt la convocatria abans que els anys anteriors per fer-la coincidir amb la temporada esportiva, fet que facilita la gestió i avanar els pagaments.