30 de marzo de 2020
18 de agost de 2008

El Govern britànic alerta els seus turistes que ETA ha emprès una campanya d'atemptats en zones d'estiueig

MADRID, 18 Ag. (EUROPA PRESS)

El Govern britànic ha alertat els seus turistes que la banda terrorista ETA ha emprès una campanya d'atemptats en zones d'estiueig, de manera que els recomana que es mantinguin "vigilants" i que segueixin les instruccions de la policia i altres autoritats espanyoles.

Després de la col·locació ahir per part d'ETA de tres artefactes explosius a la costa de Màlaga, que no van causar ferits, el Foreign Office (Ministeri britànic d'Exteriors) va actualitzar avui les seves recomanacions de viatge per a Espanya, que es poden consultar en la seva pàgina web.

Allà s'adverteix els britànics que pretenguin viatjar a Espanya (17 milions d'ells ens visiten cada any) que en aquest país existeix una "alta amenaça terrorista". "Els atemptats poden ser indiscriminats, fins i tot en llocs freqüentats per expatriats i viatgers estrangers", assenyala el Foreign Office, que es refereix tant a l'amenaça d'ETA com la del terrorisme islamista.

L'executiu britànic informa que les autoritats espanyoles són "plenament conscients" d'això i estan "prenent mesures per protegir al visitant", però tot i així aconsella els seus nacionals que es mantinguin "vigilants". També els avisa de la probabilitat que l'estada a Espanya es vegi trastocada com a conseqüència d'amenaces reals o falses d'atemptats.

Després d'informar de la col·locació ahir dels tres artefactes explosius a la costa de Màlaga, Londres assenyala que els recents atemptats a Torremolinos (Màlaga), Bilbao i Cantàbria, juntament amb informació recollida en les últimes detencions d'etarres, "suggereixen" que ETA està portant a terme una "campanya d'atemptats d'estiu" en zones turístiques.

El Foreign Office precisa els seus nacionals que els turistes britànics no són un objectiu de la banda terrorista, però els recorda que poden veure's afectats fortuïtament per algun dels seus atemptats.