20 de enero de 2020
4 de setembre de 2009

El Govern central i Balears signaran aquest mes el conveni per al desenvolupament del 'Pla Escola 2.0'

MADRID, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Educació i el Govern balear signaran aquest mes un conveni de col·laboració per desenvolupar el 'Pla Escola 2.0' per a la digitalització de l'ensenyament.

Així ho va detallar en roda de premsa posterior al Consell de Ministres el titular del Ministeri, Àngel Gabilondo, qui va citar Balears com una de les autonomies que rubricarà aquest acord de col·laboració durant el mes de setembre, tot i que no va detallar la data concreta.

Una de les principals mesures, el repartiment, al llarg del pròxim curs 2009-2010, d'ordinadors portàtils entre els alumnes de cinquè de primària, que usaran com eina de treball en classe i a casa.

Alhora, es dotarà a les aules de pissarres digitals i connexió sense fil a Internet i els professors rebran formació addicional per adaptar-se al ritme que marquen les noves tecnologies. Segons el Govern, el projecte suposarà el desenvolupament dels sectors informàtics i editorials, i una "oportunitat" per situar a Espanya entre els països "més avançats" a l'ús d'aquestes tecnologies.

Concretament, el Pla preveu que en els pròxims mesos 392.000 alumnes i 20.000 professors, en més de 14.400 aules completament digitalitzades de tot Espanya, disposaran d'un ordinador personal ultraportàtil que podran utilitzar per formar-se millor.

El pressupost del Programa, per a aquest curs escolar 2009-2010, puja a dos-cents milions d'euros, cofinançats al 50 % entre el Govern d'Espanya i les comunitats. El juliol, el Govern va aprovar destinar a Balears més de 2,2 milions per a aquest programa.

En aquest curs ja es desenvolupa el programa amb l'objectiu d'en quatre anys els alumnes i professors de cinquè i sisè de primària i de primer i segon de Secundària estiguin dotats d'un ordinador portàtil, disposin de materials didàctics electrònics i estudiïn en aules completament digitalitzades.

L'ordinador dels alumnes estarà dotat d'un processador de baix consum, un disc dur de, com a mínim, 60 gigues i una pantalla de 10 polzades. A més, serà capaç de suportar aplicacions i programari educatiu d'última generació i estarà dotat de connectivitat, tant per cable, com de xarxa sense fil (wifi). Per part seva, el professor disposarà d'un ordinador de prestacions tècniques iguals o superiors al dels alumnes i que permeti controlar la pissarra i el projector.