21 de octubre de 2019
 • Domingo, 20 de Octubre
 • 15 de abril de 2009

  El Govern central concedeix gairebé 2,9 milions d'euros amb càrrec al FOMIT per a tres projectes de Balears

  MADRID, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

  La Secretaria d'Estat de Turisme ha concedit préstecs per import de gairebé 2,9 milions d'euros per a tres projectes presentats a Balears amb càrrec al Fons Financer de l'Estat per a la Modernització de les Infraestructures Turístiques (FOMIT).

  En el conjunt del país, el Govern central ha habilitat un total de 157,29 milions d'euros a un total de 65 municipis d'onze comunitats autònomes, fet que suposa el major pressupost d'aquesta iniciativa, recalca l'executiu central.

  L'objectiu és potenciar actuacions que comptin amb la participació activa de la resta d'administracions territorials i del sector privat. Són susceptibles de finançament amb càrrec a aquest Fons actuacions en infraestructures, com adequació de passejos marítims o plans d'accessibilitat, la instal·lació de contenidors soterrats o la modificació de l'enllumenat públic, entre d'altres.

  Per Comunitats Autònomes, Catalunya té 27 projectes per a la modernització d'infraestructures turístiques amb un import total de 83,6 milions d'euros, el 53,58% del total.

  Li segueix Andalusia, amb 14 projectes valorats en 28,1 milions d'euros, el 18% del total, i el País Valencià, amb 7 projectes per import de 16,5 milions d'euros, el 10% del total.

  Per la seva banda, Canàries té tres projectes aprovats amb càrrec al FOMIT per un import d'11,3 milions d'euros, el 7% del total.