6 de abril de 2020
19 de setembre de 2008

El Govern central preveu invertir 11,1 milions d'euros en l'Agència Tributària de Balears fins a 2012

Augmenta un 2% en el complement de residència als funcionaris respecte l'any passat a totes les illes menys en el cas Mallorca

MADRID, 19 de setembre (EUROPA PRESS)

El Govern espanyol té previst destinar una inversió d'11,1 milions d'euros durant el període comprès entre 2009 i 2012 per emprendre reformes i altres millores a les dependències de les delegacions de l'Agència Tributària a Balears.

Així es desprèn de la informació proporcionada pel Ministeri d'Economia i Hisenda en resposta a la pregunta parlamentària formulada pels quatre diputats del PP de les Balears --María Salom, Enrique Fajarnés, Maria Antonia Mercant i Juan Carlos Grau--.

La majoria d'aquesta informació a desplegar els anys vinents per l'executiu es destinarà a l'illa de Mallorca, que rebrà una inversió de més de 8,4 milions d'euros. La majoria es desplegarà en les primeres anualitats, concretament en més 2,3 milions en 2009, 3,4 en 2010, 1,2 milions en 2011 i 1,4 milions en 2012.

Amb aquesta inversió es reformaran instal·lacions la Duana de Palma, de l'Administració de Manacor, o diverses plantes en la Delegació de l'Agència de Balears entre d'altres, així com l'adquisició d'un patruller de 16,18 d'eslora, al costat de diverses inversions informàtics.

Per la resta de les illes la inversió programada en el present per desplegar en els següents quatre anys puja a però 2,6 milions d'euros, centrats en l'adequació de l'administració a Eivissa, Formentera i Menorca.

AUGMENT DEL 2% A FUNCIONARIS

Finalment i en resposta a una altra pregunta parlamentària dirigida pel diputat del PP per Menorca, Juan Carlos Grau, el Govern va remarcar que els imports aplicables en el present any als funcionaris de l'Agència Tributària a Balears, excepte en el cas de Mallorca, en concepte de retribució pel seu lloc de residència s'han incrementat un 2%.

Per tant, els funcionaris de subgrup A1 perceben un complement de 99,48 euros mensual, mentre que els de la classe A2 perceben 86,69. Per part seva els funcionaris del subgrup c1rosteixi C1 és de 79,2 euros i el del subgrup C2 es va situar en 53,57 euros mensuals.