18 de junio de 2019
 • Lunes, 17 de Junio
 • 23 de maig de 2019

  El Govern comprova que un dels cossos trobats al Pou de s'Àguila de Llucmajor és el de Julià Fullana

  El Govern comprova que un dels cossos trobats al Pou de s'Àguila de Llucmajor és el de Julià Fullana
  CAIB

  PALMA DE MALLORCA, 23 May. (EUROPA PRESS) -

  El Govern ha identificat a Julià Fullana, un dels tres cossos trobats a 47 metres de profunditat al Pou de s'Àguila, situat a la finca particular del Porxat de la Marina de Llucmajor.

  Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en un comunicat, els tres cossos presentaven fractures de trauma 'peri mortem', possiblement a causa de la caiguda dins del pou.

  La Conselleria va encarregar aquesta exhumació i la resta de les incloses en el Pla d'Actuació 2018 a l'equip tècnic d'Aranzadi que va treballar en la investigació dels cossos dels represaliats que podrien trobar-se dins el pou i en la seva posterior identificació.

  Aquest dijous s'ha conegut que un dels cossos trobats correspon a Julià Fullana Mas, qui a l'agost de 1936 va ser detingut, torturat i llançat viu, segons els testimonis, al Pou de s'Àguila per falangistes.

  Julià Fullana era fill de Joan Fullana, un dels fundadors del partit socialista de Llucmajor i tenia entre 26 i 30 anys quan el varen assassinar. Treballava al planter de Son Fullana.

  La Conselleria ha treballat aquesta legislatura per a la recuperació de la memòria històrica de Balears, en col·laboració amb l'associació memorialista Memòria de Mallorca.

  La tasca desenvolupada per l'associació durant molts anys ha facilitat la identificació dels cossos trobats i l'equip tècnic d'Aranzadi ha estat l'encarregat de dur a terme les tasques d'exhumació i la posterior identificació dels cossos.

  Contador

  Lo más leído