21 de octubre de 2019
 • Domingo, 20 de Octubre
 • 9 de desembre de 2009

  Govern i Consell de Mallorca invertiran 1,18 milions d'euros a contractar a 107 aturats sense prestació

  PALMA DE MALLORCA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

  El Govern balear i el Consell de Mallorca van presentar avui un nou programa, segons el qual, les dues institucions contractaran a un total de 107 persones desocupades que no perceben prestació econòmica alguna, i que seran formats a l'àmbit del medi ambient, un nínxol en el qual es considera que existeixen oportunitats laborals de futur per a ciutadans que desitgen canviar d'activitat.

  El projecte, que porta per nom 'Ocupació per a la sostenibilitat', ha estat presentat avui per la consellera de Treball i Formació del Govern, Joana Barceló, i per la consellera executiva de Medi Ambient, Catalina Julve, qui van destacar que té una dotació de 1.180.788 euros, i que el pressupost es divideix en tres línies, la primera de les quals és la contractació directa de 42 treballadors per a tasques de "conservació i recuperació" mediambiental, al que es destinen 424.913 euros.

  En segon lloc, altres 40 desocupats sense prestació seran contractats per als "projectes formatius" i, 25 més, seran "usuaris en formació", totalitzant el centenar llarg anunciat per les conselleres, que, en tots els casos, tindran l'activitat garantida per sis mesos, sense que es precisés què succeirà després amb aquest personal ensinistrat i experimentat en diferents tasques.

  I, entre les quals hi ha, el programa destaca les actuacions en el medi rural, l'educació i sensibilització mediambiental de la ciutadania, el manteniment de la xarxa de refugis del Consell de Mallorca o el seguiment i elaboració del 'Pla Especial de la Ruta de la Pedra en Sec Artà-Lluc'. Per a això, les principals àrees de formació serà la de treballador forestal i la de 'marger', seguida dels 'mestres d'aixa'.

  A aquest esforç, les dues institucions dedicaran 708.626 euros, que es dividiran entre la contractació de sis docents per impartir els coneixements --a més d'un gerent-- i 34 alumnes-treballadors, que correspondran al perfil bàsics, en què s'insereixen joves, aturats de llarga durada --sent prioritaris els qui tinguin càrregues familiars--, aturats majors de 45 anys, dones i persones amb alguna discapacitat.

  Pel que fa al programa formatiu, els 25 usuaris es formaran en dos oficis relacionats amb el medi ambient, i el medi rural i cultural, en cursos que els permetran després treballar en vivers, jardins i centres de jardineria, o bé, com monitors d'educació ambiental. Una iniciativa a la qual 'Ocupació per a la sostenibilitat' destina en el període 2009-2010 un total de 47.249 euros amb l'objectiu de generar ocupació a mitjà termini.

  Per la seva banda, la consellera Barceló ha destacat la cooperació interinstitucional i el "repte" que suposa aconseguir rendibilitzar aquest projecte, que considera que s'arrivarà, perquè "en aquesta illa el medi ambient és un valor en si mateix. I aquest valor crea ocupació", ha assegurat. Alguna cosa de manera que va coincidir Julve, per a qui el milió d'euros llarg servirà per "consolidar" el foment d'oficis tradicionals mallorquins.