22 de octubre de 2020
4 de juny de 2019

El Govern destaca que al maig "un de cada quatre llocs de treball" s'ha creat a Balears

El Govern destaca que al maig "un de cada quatre llocs de treball" s'ha creat a Balears
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Comer i Indústria en funcions, Iago Negueruela, ha destacat aquest dimarts que "un de cada quatre llocs de Balears" creats a Espanya és de Balears, on al maig s'han registrat 557.469 afiliacions a la Seguretat Social, un mes en el qual es torna a aconseguir, segons ha ressaltat, un "mxim histric".

En roda de premsa, Negueruela ha dit també que a pesar que es mantingui la "la creació d'ocupació" i s'"intensifiqui", respecte a l'atur, el nombre d'aturats que no cobra cap tipus de prestació "encara" és molt elevat (20.730 persones).

Sobre l'atur, el director general d'Ocupació i Economia, Lloren Pou, ha ressaltat també que segueix la "reducció" de la seva taxa i ha asseverat que s'est arribant a homogenetzar amb "taxes europees de pasos avanats".

En aquest sentit, Negueruela ha apuntat que la taxa d'atur administratiu a les Illes "és del 6,5% enfront del 13% estatal". Segons ha explicat, aix implica que "com més ens apropem a una taxa administrativa del 5%, les diferncies seran menors" perqu "s'estar en un cicle normalitzat d'una economia més avanada".