22 de mayo de 2019
 • Martes, 21 de Mayo
 • 5 de agost de 2008

  El Govern donarà al Perú una planta dessalinitzadora d'aigua potable que beneficiarà a més de 100.000 persones

  PALMA DE MALLORCA, 5 Ago. (EUROPA PRESS) -

  El president del Govern, Francesc Antich, es va reunir avui amb l'ambaixador del Perú a Espanya, José Luis Pérez Sánchez-Turó, a qui va informar de què l'executiu autonòmic donarà una planta dessalinitzadora d'aigua potable a les autoritats de la població peruana de Callao, de la qual es beneficiaran un total de 130.000 persones residents a la zona.

  En declaracions posteriors a l'audiència, Pérez va manifestar que Antich li va expressar la voluntat del Govern de seguir cooperant amb els governs regionals del Perú, de la mateixa forma que porta exercint la seva solidaritat des fa alguns anys.

  En aquest sentit, Pérez va recordar que ara mateix la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, es troba a Pisco, una de les zones més afectades pel terratrèmol que va fer tremolar el país el mes d'agost de l'any passat, dins el marc de visites per comprovar com avancen les diferents iniciatives solidàries que el Govern porta a terme al país.

  Sobre aquesta qüestió, Pérez va destacar que es tracta de dos projectes de cooperació entre Govern i el Govern peruà, que van dirigits a evitar la violència de gènere, i a l'ajuda per a la disminució dels índexs de pobresa.

  IMMIGRANTS AFECTATS PER LA CRISI

  D'altra banda, Pérez va informar que un total aproximat de 155 immigrants peruans residents a Balears es troben en situació de desocupació degut a la crisi econòmica que viu l'arxipèlag, i que ha augmentat en els últims mesos les taxes d'atur en el sector de la construcció, com a principal sector afectat.

  En aquest sentit, l'emissari peruà va afegir que en el conjunt nacional, existeixen 4.881 immigrants del país que estan en atur ara mateix, no només en el sector de la construcció.

  Aquesta quantitat s'extreu del total de 160.000 immigrants peruans que resideixen a Espanya, i que, segons va detallar Pérez, el 96 % es troba en situació legal, i que han fixat la seva residència "en el seu major part" a Madrid i Barcelona.