15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 24 de setembre de 2009

  El Govern espanyol subratlla que el nou centre penitenciari de Maó estarà construït el gener de 2010

  MADRID, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

  El Govern espanyol preveu que els treballs de construcció i obres en les instal·lacions de seguretat per al desenvolupament del nou centre penitenciari de Maó estiguin finalitzades el gener de 2010.

  Així ho exposa l'executiu central en resposta a les pregunta parlamentària formulada pels diputats del PP al Congrés Carmen Navarro, Rafael Antonio Hernando, Juan José Matarí i Amador Álvarez, els qui li van sol·licitar la data estimada de construcció del nou centre.

  En la seva resposta, el Ministeri d'Interior va fixar gener de l'any que ve com la data límit, després de la qual cosa es procedirà a la incorporació del personal funcionari i laboral que es farà càrrec del centre, amb l'objectiu que estigui "plenament operatiu" per al segon trimestre de l'any.

  Fa poc, el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit al senat que aquesta instal·lació generarà 200 llocs de treball 'directes i indirectes', mentre que la plantilla mitja encarregada de les obres era de 130 treballadors.

  A més, el ministre ha destacat llavors que el centre s'adequa a les característiques de Menorca i constarà de 92 cel·les funcionals, unit a altres 38 estades complementàries. També ha subratllat que gairebé manca d'impacte paisatgístic a la localitat.

  D'altra banda, el titular d'Interior va incidir al senat que l'Executiu ja havia compromès per a aquest centre un total de 16 milions d'euros, mentre que el 14% del cost restant d'aquestes tasques també es desplegaria durant els pròxims mesos.