3 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

El Govern firma convenis amb la CAEB l'API per "habilitar mecanismes" que recolzin als joves en matèria d'habitatge

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, el president de CAEB, Josep Oliver, i el president del Col·legi d'API de les Balears, Josep Oliver, van signar avui dos convenis de col·laboració amb l'objectiu "d'habilitar mecanismes" que recolzin als joves en matèria d'habitatge i treball".

Així, els convenis portaran a terme accions per facilitar l'accés dels joves de les Balears a pràctiques en empreses europees a través de les beques Erasmus i Leonardo da Vinci i promouran i facilitaran l'accés dels joves als pisos de lloguer en condicions més avantatjoses i dins la legalitat.

D'altra banda, amb aquest conveni, l'API de les Balears es va comprometre a facilitar informació sobre el mercat immobiliari de les Illes als joves illencs, oferirà assessorament jurídic en temes d'habitatge en general i sobre contractes de lloguer en especial i una borsa de pisos de lloguer que tinguin un cost màxim de 800 euros.

Alhora, l'API]oferirà un mínim d'un 20% de descompte a la comissió de l'agència quan els joves siguin derivats de la Xarxa Infojove i/o de la Borsa de Lloguer Jove del web del Col·legi d'Api, www.apibaleares.com.

Així, Roca va avançar que, en uns 15 dies, l'API disposarà d'una borsa de pisos de lloguer destinats a joves d'unes 50 unitats i amb un mes o dos, aquesta xifra es podrà triplicar. Segons la mateixa font, el perfil del demandant jove és d'un estudiant que vol accedir a un lloguer d'entre 500 i 600 euros.

Per la seva banda, la CAEB portarà a terme diverses accions perquè els joves puguin completar la seva formació fent pràctiques en empreses europees. Segons Oliver, l'interès dels joves per obtenir formació i experiència a l'estranger ha augment, ja que aquesta decisió és "valorada pels empresaris a l'hora de contractar personal".

En els tres últims anys la CAEB ha tramitat 130 beques de pràctiques a l'estranger Erasmus i Leornardo da Vinci. Arran de la firma del conveni entre la CAEB i la Conselleria d'Esports i Joventut, els beneficiaris d'aquestes ajudes podran accedir a una ajuda suplementària segons cada cas. Aquestes beques les puguin sol·licitar estudiants i joves treballadors.