6 de abril de 2020
25 de agost de 2008

El Govern millora el temps de resposta de les queixes de la ciutadania passant de 65 dies a només 16

PALMA DE MALLORCA, 25 d'agost (EUROPA PRESS)

Les unitats i els centres del Govern van disminuir el temps mitjà de resposta a les queixes, que ha passat de 65 dies l'any 2007, a poc menys de 16 en el 2008; l'esmentada rapidesa forma part d'un conjunt de mesures que impulsa l'executiu i que permetran a la ciutadania presentar queixes d'una manera molt més senzilla i per més canals.

Mitjançant comunicat, el Govern va mostrar el seu convenciment de què és "molt més profitós" conèixer amb promptitud els errors que puguin tenir lloc durant la prestació dels serveis públics, aprendre d'aquests per no tornar a repetir-les, i oferir explicacions i fins i tot demanar disculpes i implementar compensacions, si ocorre.

Moltes organitzacions públiques i privades fan del tractament de queixes un factor clau per la millora dels serveis en els seus plans de qualitat.

Actualment, la Conselleria de Salut -amb l'Ib-salut inclòs- és l'organització que més volum de queixes gestiona amb el 85 % del total de queixes registrades pel Govern. Al mateix temps, és la institució més activa en la gestió de queixes i la de major volum de prestacions, la que més facilitats dóna als usuaris per a la presentació.

"Aquesta manera de treballar, incentivant i facilitant que l'usuari es queixi, forma part de la cultura de l'àmbit sanitari per tot l'Estat espanyol i també a la nostra comunitat", prossegueix el comunicat.

Amb la finalitat de facilitar aquest dret de la ciutadania, com també dels residents i visitants, el Govern està acabant un decret que faci possible exercir-lo plenament.

Amb el nou marc jurídic, el Govern estima que, si es millora l'accessibilitat al sistema de queixes i se sensibilitzen més algunes àrees de l'executiu encara menys actives, el nombre de queixes s'incrementarà en un 50 %, passant d'aproximadament set per cada mil habitants, anualment (actualment 7.019 queixes en el del darrere 12 mesos), prop de catorze.