22 de octubre de 2020
28 de juny de 2010

El Govern no preveu pujar el complement per insularitat als agents destinats a Balears

MADRID, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol exposa que, donades les disponibilitats pressupostàries, no es preveu "en el moment actual" incrementar el complement de destí als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Balears per raó de la insularitat.

Així ho exposa l'Executiu central en resposta a la pregunta parlamentària formulada pel senador del PP per les Balears Joan Fageda, qui va sol·licitar informació sobre les previsions del ministeri de l'Interior d'augmentar el citat complement amb l'objectiu d'evitar que els agents que no siguin originaris de la comunitat sol·licitin, quan poden, el trasllat a altres destinacions per motius econòmics i de desplaçament. Un aspecte que judici de Fageda permetrà estabilitzar els recursos humans de la zona.

A més i arran del "terrible atemptat" perpetrat a la Caserna de la Guàrdia Civil a Palmanova el passat 30 de juliol del 2009, el senador popular també va reclamar en la seva pregunta els plans de l'Executiu central de cara incrementar la plantilla d'efectius de l'Institut Armat en la comunitat.

Sobre aquesta qüestió, el Govern detalla que un dels seus objectius principals és la cobertura de les places vacants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, per a la consecució de les quals "s'ha realitzat un important esforç a través de les successives convocatòries de l'Oferta d'Ocupació Públic".

En aquest sentit, el ministeri de l'Interior recalca que "l'esmentat esforç ha tingut el seu reflex" en els recursos humans de la Guàrdia Civil a la comunitat, com reflecteix la plantilla de 1.951 efectius prevista el 2009 a l'arxipèlag, fet que suposa un augment del 3,2% respecte al 2008 i un 23% respecte a la plantilla existent el 2004.