23 de septiembre de 2019
 • Domingo, 22 de Septiembre
 • 4 de abril de 2008

  El Govern participa en els projectes solidaris dels barris pobres de Santo Domingo

  PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El director general d'Acció Exterior, Jordi Bayona, i la gerent de la Fundació Balears a l'Exterior, Pepi González, van visitar ahir algunes de les obres de projectes solidaris que s'han portat a terme en els barris més pobres de Santo Domingo amb la col·laboració del Govern balear.

  Segons un comunicat emès pel Govern, en concret, Bayona i González van visitar les obres realitzades en el popular barri del 'Cafè', de la capital dominicana, uns projectes de cooperació gestionats per la Casa Balear de Santo Domingo, de la qual és president Joan Alorda.

  En aquest sentit, aquests projectes es realitzen sota la iniciativa de la parròquia del barri, de la qual està al front el sacerdot mallorquí Miquel Melià des de fa uns 40 anys. Així, s'han construït diverses aules per a la formació dels joves del barri, que viuen en unes condicions econòmiques i socials molt complicades. Amb aquest centre de formació es dóna als joves unes oportunitats de treball immediat en la mateixa barriada i la possibilitat de seguir cursant els seus estudis.

  Així, Melià, de la congregació del Sagrat Cor, s'ha convertit en tota una institució social al barri del 'Cafè' i ha estat al capdavant d'una sèrie de millores socials, especialment dirigides als joves, als quals ha proporcionat noves oportunitats de futur.

  Alhora, aquesta col·laboració amb el Govern podrà seguir en el futur tenint en compte que, mitjançant la casa balear de la capital dominicana, ja s'han presentat nous projectes per a la millora de la qualitat de vida dels joves en aquesta barriada dels afores de Santo Domingo.