28 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

El Govern signarà abans de juliol un conveni de 52 milions amb el Govern per desplegar la llei de dependència

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, va ratificar avui en la Cambra autonòmica que una vegada que el Govern percebi la liquidació de l'anterior conveni de residències, subscriurà amb el Ministeri d'Educació, Política Social i Esport un nou conveni valorat en 52 milions d'euros, que es destinaran a la construcció de nous centres de dia i nocturns i habitatges tutelades.

Així ho va informar Santiago al Parlament, després de la interpel·lació formulada pel diputat del PP Antoni Serra, qui va criticar que encara no ha arribat a la Cambra autonòmica una Llei de Serveis Socials que "posi ordre" a l'aplicació de la llei de dependència i que prevegi la "descentralització" de les infraestructures existents d'atenció a les persones dependents.

Segons va explicar la consellera, el nou conveni també permetrà la construcció d'una nova residència a Palma, amb el fi prioritari de desplegar la llei de dependència. Santiago va assenyalar que preveu subscriure aquest acord entre juny i juliol.

Finalment, la consellera va informar que des d'octubre del 2007, ja s'han presentat a les illes 11.922 sol·licituds de ciutadans per tenir accés als drets previstos a la Llei de la Dependència, de les quals ja s'han realitzat 6.479 valoracions. Així, va detallar que 4.200 dependents ja tenen dret als serveis socials, dels quals 1.915 ja reben prestacions (428 econòmiques i la resta residències o centres d'estades diürnes).