17 de octubre de 2019
 • Miércoles, 16 de Octubre
 • 4 de abril de 2008

  El Govern subratlla que el tancament dels quiròfans de l'Hospital General no provocarà llistes d'espera en cirurgia

  PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

  La portaveu del Govern, Margarida Nájera, va subratllar avui que el tancament dels cinc quiròfans i les consultes externes de l'Hospital General de Palma, previst per l'empresa Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) pel mes de juliol vinent, no provocarà "cap retard ni llistes d'espera" a Balears en matèria de cirurgia.

  Després de la reunió del Consell de Govern, Nájera va respondre així a les declaracions de la portaveu del PP en matèria sanitària, Aina Castillo, qui va criticar ahir que el tancament dels quiròfans suposarà que deixin de realitzar-se 4.000 intervencions quirúrgiques i 24.000 consultes que anualment s'efectuen a l'Hospital General.

  La portaveu va apuntar que fins ara, el 70 per cent de les operacions quirúrgiques realitzades en aquest centre hospitalari es referien a cirurgies "menors i, per tant, sense cap tipus de complexitat". A més, va assenyalar que s'havia "intensificat" el treball en els cinc quiròfans de l'Hospital General, degut a la posada en marxa de dos quiròfans nous a Manacor.

  En aquest sentit, va manifestar que els treballadors de l'Hospital poden estar "tranquils i segurs" que el tancament dels quiròfans i les consultes externes "no afectarà per res a la situació de serveis i regularització que requereix una sanitat moderna com la nostra".

  Per la seva banda, el gerent de Gesma, Biel Fortuny, va afirmar ahir que les 1.700 intervencions quirúrgiques que es realitzen anualment a l'Hospital General podran ser assumides "sense problemes" pels altres centres hospitalaris de Mallorca i va apuntar que les 2.300 restants i que no revesteixen "tanta complexitat" les portaran a terme els centres de salut.