25 de enero de 2021
18 de desembre de 2008

El Govern subvenciona la contractació de 49 persones parades a Eivissa

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

Un total de 49 treballadors d'Eivissa que es troben en situació d'atur han estat contractats per executar projectes de diverses entitats sense ànim de lucre, gràcies a l'ajuda de la Conselleria de Treball i Formació.

Concretament, la Conselleria ha atorgat un total de 458.107,61 euros a 17 associacions eivissenques per cobrir els costos salarials totals del nou personal, que ha estat contractat de manera directa a través del SOIB per sis mesos --termini que coincideix amb la durada del projecte--.

Mitjançant un comunicat, la Conselleria de Treball i Formació va explicar que cal remarcar que el SOIB ha seguit un criteri de selecció basat a donar prioritat a la incorporació de persones parades que procedeixen de sectors en declivi, especialment el de la construcció.

Les activitats que portaran a terme aquests treballadors són, prioritàriament, d'assistència i de suport tècnic a serveis d'interès social. Així, Càritas ha contractat una mediadora laboral per gestionar, potenciar i millorar la borsa de treball d'utilitzades domèstiques, amb l'objectiu d'adaptar-la als reptes i a les necessitats que planteja la llei de dependència; o la contractació d'un fisioterapeuta per l'Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera (APNEEF), per portar a terme una activitat pionera a l'illa: fisioteràpia a l'aigua.

Un altre dels projectes destacats és el de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Eivissa i Formentera, amb el qual es vol recolzar a la integració laboral dels familiars que vetllen les persones amb aquesta malaltia. Alhora, també s'ha incorporat un treballador a les oficines de Creu Roja a Eivissa per a la realització d'ecoauditories, i una altra més a la Fundació Deixalles Eivissa per a la consolidació del servei de càtering solidari.

Aquestes ajudes per a contractació directa d'aturats responen a l'objectiu prioritari del Govern de crear més ocupació en el territori de les Balears i d'afavorir la inserció d'aquestes persones en situació d'atur en el món laboral.