1 de abril de 2020
2 de abril de 2008

El Govern triplicarà les ajudes als descendents de les Balears en Batabanó (Cuba)

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

El director general d'Acció Exterior, Jordi Bayona, va anunciar ahir als més de 200 descendents de les Balears que viuen en Surgidero de Batabanó, a uns 80 quilòmetres de la capital cubana, que les ajudes individuals augmentaran com a mínim en un 300 %.

Segons un comunicat emès avui pel Govern, aquest nucli urbà, que va ser el bressol de tota l'emigració balear a Cuba a començament de segle, es troba actualment en una situació de grans carències econòmiques i socials. De fet, és una zona devastada freqüentment per fenòmens climatològics com ciclons i inundacions.

Així, Baiona, acompanyat pel gerent de la Fundació Balears a l'Exterior, Pepi González, va presidir una reunió amb gran part dels descendents emigrants que es va celebrar a la Casa de Cultura de la població que porta per nom Casa de Cultura Arnaldo Pozo Colinas, un periodista i fotògraf 'andritxol' que, a principis del segle XX, va ser un dinamitzador cultural en aquesta població, que va tenir un percentatge important d'emigrants procedents d'Andratx que es dedicaven a la pesca i comercialització de l'esponja.

Alhora, la comitiva balear va visitar els projectes de cooperació que s'han realitzat a la zona en col·laboració amb el Govern entre els quals destaca un centre d'atenció a dones embarassades i un centre de dia i llar d'ancians.