21 de septiembre de 2019
 • Viernes, 20 de Septiembre
 • 2 de febrer de 2009

  El Govern i TUI AG signen un conveni per al desenvolupament sostenible a Balears

  PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el president de TUI AG, Michael Frenzel, van signar avui a la seu del grup empresarial a Hannover (Alemanya), un conveni marc de col·laboració amb l'objectiu de desenvolupar conjuntament accions mediambientals i de desenvolupament sostenible a Balears.

  Així, el conveni reemplaça i amplia el subscrit el 2005 i preveu un acord de col·laboració a llarg termini que es desenvoluparà a través d'un pla d'actuació amb accions concretes i conjuntes en matèria de conservació d'espècies, protecció del clima, tasques de divulgació i conscienciació, i gestió sostenible d'hotels i d'infraestructures turístiques.

  Així, Frenzel ha destacat que TUI AG i el Govern balear estan "compromesos des de fa temps" amb la sostenibilitat i la promoció d'actituds ecològiques. "A TUI som conscients de la nostra responsabilitat com a líders del mercat turístic a Espanya i a les illes, i hem començat a desenvolupar una estratègia de sensibilitat", ha assegurat.

  Tant Frenzel com Grimalt van coincidir en quin el conveni té com a objectiu fonamental promoure un desenvolupament sostenible del turisme a Balears que asseguri els recursos naturals i el futur de l'activitat turística de les illes.

  Per la seva banda, Grimalt ha subratllat la importància de què un grup empresarial com TUI, fonamental en tots els àmbits del turisme de les Illes Balears, mostri interès al contribuir a la millora del medi ambient de l'illes i hi hagi convertit el desenvolupament sostenible de les seves destinacions i la gestió mediambiental dels serveis turístics al principi rector de la seva activitat empresarial.

  En aquest sentit, el conseller ha indicat que el conveni entre la Conselleria de Medi Ambient i TUI resumeix a la "perfecció" dos binomis imprescindibles per a la societat actual i per als seus reptes de futur, d'una banda, la col·laboració entre l'Administració i la societat civil en la consecució d objectius relacionats amb el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans, i d'altra banda, la relació cada vegada més "estreta" entre turisme i medi ambient.

  Finalment, Grimalt ha assenyalat que el conveni també compleix l'objectiu de la Conselleria de cooperar, col·laborar i recolzar a totes aquelles institucions i entitats que tenen la voluntat de contribuir al desenvolupament sostenible de les Balears i a la millora de l'estat mediambiental de les illes. Alhora, ha apuntat que l'acord signat amb TUI reflecteix una "nova època" per al turisme, en què el turista "exigeix qualitat del paisatge i una gestió sostenible dels recursos naturals".