15 de noviembre de 2019
29 de juliol de 2009

Grip.- ANPE Balears repartirà 10.000 fullets entre els docents amb recomanacions per prevenir el contagi

El sindicat docent considera important la proposta d'incloure als professors en el grup de risc de contagi i demana que es vacunin també als alumnes majors de 14 anys

PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Sindicat ANPE ha considerat avui molt important incloure als escolars menors de 14 anys en els protocols de vacunació, i alhora ha defensat la proposta que també els docents siguin considerats com grups de risc de la grip A. En suport a aquesta mesura, el sindicat docent repartirà 10.000 fullets entre els docents de l'escola pública de la Comunitat Autònoma amb recomanacions als alumnes per a la prevenció del contagi de la malaltia.

Així, davant del començament del curs escolar, i tenint en compte que les aules dels centres docents són un focus d'infecció per al virus H1N1, el sindicat de professors exigeix la constitució d'una Comissió mixta entre la Conselleria de Sanitat i la d'Educació en la qual participi tota la comunitat educativa per planificar el calendari de vacunacions així com un pla d'emergències en els centres docents on s'incloguin les actuacions en cas de contagi per grip A.

Finalment, demanen al Govern que també s'incloguin en els protocols de vacunació als estudiants majors de 14 anys i els seus professors, ja que estan reconeguts com a grup de risc.

De moment, la ministra de Sanitat i el ministre d'Educació han assegurat que ara mateix no cal endarrerir el començament del curs escolar davant de l'avanç de la pandèmia de grip A.